Ryska bögar och dansbandsmoms

Kanske höjer du på ögonbrynen. Kanske mår du lite illa av att jag kombinerar de båda i samma mening. Kanske tycker du att jag har gått åt helvete för långt i min galna jämförelse. Kanske tycker du tvärtom att de båda är icke-frågor? Att jag borde ägna mig åt viktigare saker, som miljöförstöring? Eller dyra bensinpriser och vargjakt?

De här båda sakerna har diskuterats på min FB-vägg de senaste dagarna. De flesta, men långt ifrån alla, tycker att dansbandsmomsen är en icke-fråga men att vi måste agera när det gäller rysk hbtq-politik. Andra skiter väl i ryska bögar men tycker att det är jävligt orättvist att Maidens biljetter har en moms på 6 procent och Lasse Stefanz hela 25.

Men… ser ni den gemensamma nämnaren? Båda handlar i grunden om utifrån satta regler och gränser, grundade på åsikter som omfattas av någon annan än den som drabbas av dem. Böghatarna och ekonomerna är övertygade om att de har rätt. Arga Maj-Britt som älskar att dansa och den misshandlade Sergei som fått sin käke söndersparkad för att han älskar ”fel” människa förstår absolut inte deras argument.

Ser ni? Förstår ni? Mängden lidande skiljer sig rejält åt men godtyckligheten i gränser satta av andra än de som drabbas av dem är exakt densamma.

Det är därför jag är anarkist.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ryska bögar och dansbandsmoms

 1. Lena Höök skriver:

  Jo, jag tror att jag förstår precis.
  Tack för en bra komprimering av tillståndet som råder runtom i vår värld, där människor tvingas stå mot varandra. och inte förmår att se varför deras kortsynthet är dikterade.
  Kram
  Lena

 2. Axel skriver:

  Hej Anarkistvardag,
  jag har verkligen gillat din blogg, som jag hittade för inte så länge sedan. Jag gillar din stil, och kanske särskilt eftersom den är så totalt annorlunda de flesta (engelskspråkiga) anarkistsidor man annars skummar igenom. Har du några planer på att återuppta bloggen? Kamratliga hälsningar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s