Till gud.

Hej Gud!

Har du tid en liten stund? Jag vill bara be om ursäkt för att jag tvivlade på dig igår. Men du får förstå att det var svårt att lita på att allt var i sin ordning när jag insåg vad det där utförsäkrandet innebar. Att bli av med både bostadstillägg, pension och få halverad ersättning över en natt trots att jag strax ska börja arbetsträna och försöka ta mig tillbaka till jobbet kändes lite hårt. Det var svårt att acceptera att jag förmodligen efter sju års slit ändå går i konkurs och har kämpat förgäves. Men det är några veckor kvar och jag kom på att du gör såna där mirakel ju! Så nu skulle jag vilja be dig om ett sånt. Tack på förhand!

Och var snäll och förlåt Fredrik Reinfeldt för han vet absolut inte vad han gör! Och ta för din och alla vår andras skull av honom den där boken av Orwell, du vet ”1984”, som han måtte ha läst, älskat och uppenbarligen helt missförstått. Han har nog inte begripit att det är satir utan måtte verkligen tro på det där nyspråket som gör det möjligt för fredsministeriet att föra krig. Hur ska man annars tolka överskriften till regeringskansliets text: ”Stöd till personer som lämnar sjukförsäkringen”. För om det vore möjligt så skulle jag välja att inte lämna utan stanna kvar i den lite lite till. Och det som arbetsförmedligen beskriver som erbjudande känns faktiskt lite mer som orwellska för ett halvruttet och inte särskilt hållbart halmstrå att hålla i med en pistol mot pannan. Ett sånt där erbjudande man inte kan motstå liksom du vet. Och han är förmodligen lycklig över att ha förvandlat så många sjuka till arbetssökande genom nåt så enkelt som att byta ut orden. Men gud hjälpe oss om han får förvandla fler saker. Och det är ju du som är gud så tar du inte av Fredrik boken så lär du få ännu mer att göra än vad du redan har.

Tack gud för att du gjort mig så grymt envis och gett mig förmågan att alltid börja om och hitta utvägar. Tack för att du gjort mig så outhärdligt enerverande positiv. Och tack för den där solen du visade mig i morse när jag var ute med hunden. Stor och tung och varm och förvånansvärt strålande strax ovanför trädtopparna. Det var fint… Och för att jag äntligen fick den där dyrare medicinen som jag slipper bli sjuk av! Det var jättesnällt av dig! Det ska nog ordna sig det här. Men glöm inte det där miraklet! Och krånglar det till sig så säg till så ska jag försöka hjälpa dig. För det är så man gör…. hjälper varann….

Kram!
Eva

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Till gud.

 1. Gud skriver:

  Kära Eva…
  Miraklet är redan på väg. När det gäller Fredrik så måste han som alla andra ta sig ur sin villfarelse på egen hand. Jag har försökt hjälpa honom genom att skicka honom både Maud, Jan och Göran, men inget tycks hjälpa. Mot egoismen kämpar gudarna förgäves som du vet.

  Bästa hälsningar

  Gud

 2. levitte skriver:

  Oj, det där var väldigt vackert skrivet, mitt i allt det svåra!

  Hoppas verkligen Gud (hur den nu ser ut) hör dig (och så många andra).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s