För din och min och allas skull…

Imorgon ska jag rösta. Jag ska rösta på den enda hbtq-politiken värd namnet, eftersom i min värld alla människors lika värde betyder ALLA människors lika värde, rösta för att bygga ut hemspråksundervisningen eftersom jag anser att det är ett av de mest effektiva sätten att bedriva integrationspolitik och för en tuffare miljöpolitik eftersom jorden VERKLIGEN inte kan vänta…. och så är vi rätt överens om en massa andra saker också miljöpartisterna och jag. Men som parlamentarism-skeptiker känns det inte alldeles helt oproblematiskt att rösta. Dock går det i år absolut inte att låta bli. Det är sorgligt många som överväger att stödja ett parti där några punkter i valmanifestet gör att man inte ens längre behöver läsa mellan deras rader för att inse vart de är på väg. De skiljer ut något som de kallar ”kulturyttringar vars primära syfte är att chockera, uppröra och provocera”. Än vill de inte förbjuda, utan bara sluta stödja. Men det faktum att de skiljer ut och beskriver det på ungefär samma sätt som man 1937 i Tyskland gjorde med det som gick under namnet ”entartete kunst” gör mig bekymrad. Och att det anses så viktigt att det finns med som en punkt i deras valmanifest. En annan punkt smyger in nåt som ifall man lägger ihop det med den nationalism de förespråkar är början till etnisk rensning. Ja, det är hårda ord. Men i principprogrammet namnges samerna som en icke-svensk befolkningsgrupp inom nationens gränser och i samma text beskrivs att sådana grupper innebär instabilitet och konflikt. Och när då en egen punkt i valmanifestet kräver att alla ska ha rätt till mark och vatten, med tillägget ”även i renbetesområdena” så blir 1+1+1 faktiskt 3 och inget annat. Ytterligare en punkt är ett förbud mot andra språk än svenska i skolorna. Det slår inte bara mot invandrare utan också samer. Så ja, jag får det till början till etnisk rensning. Kanske kan tyckas som en liten fråga mitt ibland alla de stora men det här är en så enormt tydlig markör! Ytterligare en punkt är en sänkning av straffmyndighetsåldern till 12 år! Det kommer förmodligen att bli svårt att få igenom nåt alls av det under de närmaste åren, men det värsta är att så många tänker så här! Högljudda rasister på Flashback och torg är en sak. Men en genomtänkt och formulerad strävan i ett valmanifest som uttrycker det här skrämmer skiten ur mig. Det går inte att förklara med bara rädsla eller okunskap pga en havererad integrationspolitik. Det här är uttryck för en människosyn och en målmedveten strävan efter ett samhälle som gör mig illamående. Det är grymt viktigt att rösta och i år grymmare än nånsin! För din och min och allas skull, gå och rösta! Inte enbart för att byta regering eller behålla den gamla. Inte heller för att hålla sverigedemokraterna utanför riksdagen. Det absolut viktigaste av allt är att göra den tysta majoriteten så liten som det bara går!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till För din och min och allas skull…

  1. Peter skriver:

    jag håller med om hemspråket och jag tycker att vi ska släppa kravet på svenska-kunskaper för arbetstillstånd – det finns en massa jobb där man inte behöver prata svenska..

    jag håller inte med om att miljöpartiet är svaret på frågan hur vi löser problemet dock…tyvärr saknas det där riktigt frihetsälskande politiska partiet… de är allihop för en massa styrning o kontroll som jag irriterar mig på..

    • anarkistvardag skriver:

      Nej, nån miljöpartist är inte jag heller Peter. Men i år behövde jag rösta och efter att ha lyssnat och vägt och jämfört så känns miljöpartiet som det minst dåliga alternativet. Länge tänkte jag låta bli eftersom jag ju inte helhjärtat kan tro på att parlamentarismen är det bästa men just nu är det inte läge att vara tyst. Men det är det som är drivkraften bakom min blogg. Om 4 år vill jag ha ett alternativ och jag ska ta reda på om det är möjligt. För jag tror att lösningen på många problem finns nån annanstans än i riksdagen. På måndag blir jag utomparlamentariker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s